Reisegarantifondet

Feriecenter Norge AS begjærte oppbud 10. november 2014.

Selskapet består av 5 reisebyråer i henholdsvis Hamar, Lillehammer, Lørenskog, Sandvika og Sotra og er en del av VIA Tours kjeden. Det er i den forbindelse lagt ut praktisk informasjon på VIAs hjemmeside eller send e-post til viatours@viatours.no.

Alle kunder som har kjøpt en pakkereiser - typisk fly og hotell - kan kreve refusjon fra Reisegarantidondet ved å sende inn et kravskjema vedlagt reisebevis/faktura og bekreftelse av betalt reise/bankutskrift/kvittering.

Kunder som har kjøpt kun cruise gjennom byrået kan henvende seg direkte til rederiet eller til Via Tours som vil sørge for at cruiset gjennomføres som planlagt. Rederiet kan kreve betalt for restsummen dersom kunden ikke allerede har betalt hele beløpet til Fericenter Norge AS. Det samme gjelder dersom rederiet har lagt til flybillett i cruisepakken.

Dersom kunden har kjøpt flybillett direkte av Feriecenter Norge AS som en del av cruisepakken, vil Reisegarantiofondet refundere kunden hele pakkeprisen. I de fleste tilfeller ønsker kunden å gjennomføre reisen heller enn å få pengene tilbake. I så fall vil dette kunne avtales i de enkelte tilfeller.

Kunder som har kjøpt Charterreise (Statour, Ving, Apollo osv.) gjennom Feriecenter Norge AS, har normalt blitt fakturert fra og betalt direkte til chaterarrangøren og vil ha sin reise i behold.

Kunder som har kjøpt kun fly eller kun hotell fra Fericenter Norge AS har ikke krav på refusjon fra Reisegarantifondet. Alle som har betalt med kredittkort vil kunne kreve refusjon hos kortutsteder, som ofte er en bank. 

Reisegarantifondet refundere pengene fortløpende men tidligst 14 dager etter at gyldig krav er innkommet.

Bostyrer er advokat Svein-Olav Bøen. Han har telefon 61257900 og e-post sob@nystuen.as

Ved spørsmål til Reisegarantifondet foretrekker vi at det sendes en e-post til firmapost@rgf.no. Vår telefon er 51859940 og sentralbordet er betjent fra kl 08.00 til 16.00. Utenom vår åpningstid henvises det til et mobilnummer.

Stavanger, 12. november 2014

Signe Eriksen, daglig leder